lauantai 12. joulukuuta 2020

Kukkarokurssi Hankasalmella - ja näyttelyasiaa - Purses in Hankasalmi and personal quilt shows

 Joulu tulla jollottaa, paljon on tapahtunut tälläkin välillä. Blogin päivitys on taas rempallaan, mutta sehän ei ole mitään uutta - valitettavasti 😔.

Lokakuussa pidin Hankasalmen kansalaisopistossa kukkarokurssin. Infoilta oli 7.10. ja varsinainen kurssi 24.-25.10. Oli mukava päästä avaamaan yhteys myös Hankasalmelle, tilkkutyökurssinihan ei siellä ainakaan syksyn osalta toteutunut - ja huonolta näyttää kevätkin. Kurssi oli varsin tuottelias, tässä kuvia sieltä. 









Sitten vähän näyttelyuutisia. Olen päättänyt pitää 25-vuotisen tilkkuilu-urani kunniaksi kaksikin näyttelyä ensi kevättalvella. Ensin minulla on näyttely Kangasniemen kunnantalon aulassa 1-28.2.2021. Tilat ovat sen verran hulppeat, että sinne mahtuu paljon töitäni - ja paljon niitä näyttää kertyneenkin vuosien saatossa. Ajatus lähti viime kesänä vieraillessamme elokuussa Lappeenrannassa tilkkuystäväni Leenan luona. 

Idea jäi kytemään, ja vaikka syksyn kurssini Kangasniemellä järjestyikin rehtorin poikkeusluvalla viiden innokkaan voimin, niin päätin toteuttaa näyttelyn. Tilat ovat ilmaiset, koska en pidä mitään myyntinäyttelyä. Ja harvasta työstä olisin valmis luopumaankaan, vaikka niitä paljon onkin. Olen pyytänyt myös joitakin tilaustöitäni lainaksi näyttelyä varten, esimerkiksi tyttäreltäni, kälyltäni, entiseltä pomoltani ja muutamalta muultakin läheiseltä ihmiseltä.

Kuinka ollakaan, yhtenä iltana istuessani juolahti mieleen, että voisin saman tien pitää näyttelyn Hankasalmellakin. Ehdotinkin sitä tekstiiliopinnoista vastaavalle opettajalle, ja hän laittoi kyselyn edelleen Hankasalmen kirjastonhoitajalle. Valitettavasti ajankohdaksi ajateltu tammikuu oli siellä jo varattu, mutta maaliskuu oli vapaana, ja olen menossa katsomaan näyttelytiloja ensi viikolla. Alustavasti olen varannut näyttelyn sinne 2.-30.3.2021 - molemmat näyttelyt löytyvät muuten Tilkku yhdistys Finnquiltin tapahtumakalenterista jo nyt 😀.

Kangasniemen tilat ovat siinä mielessä hankalat, että nyt koronan villiinnyttyä kunnantalo on avoinna ainoastaan arkisin (ma-pe) aamupäivällä = 9.00 - 11.30, mutta parempi sekin kuin ei mitään. Hankasalmella näyttely on sen sijaan kirjaston tiloissa, ja sitä ei toistaiseksi ainakaan ole määrätty suljettavaksi, joten aukioloajat ovat paljon pidemmät, arkisin tosin nekin: 
Maanantai       12-19
Tiistai              10-17
Keskiviikko     12-19
Torstai             12-19
Perjantai          10-17

Innoissani täällä nyt siis näyttelyä valmistelen, ja siinä ohessa myöskin Arttu-poikani ja tyttöystävänsä päiväpeitettä viimeistelen 👌. Peitteestä lisää sen valmistuttua. Toivon mukaan saisin sen valmiiksi jouluun mennessä, kun lähdemme Nurmijärvelle vanhemman tyttären & aviomiehensä luo joulun viettoon.

Terveyttä ja voimia koronan keskellä 💖.

*****************************

Christmas in on the door and a lot has happened recently. In October I held a purse course in Hankasalmi. The info session for the course took place on October 7th, and the actual course during the weekend 24th-25th of October. It was nice to finally open the connection with Hankasalmi people, my patchwork course wasn't successful in the fall, and it doesn't seem too good for the spring course either. But this purse course was quite productive, you can see some photos above.

I have also some quilt show news. I have decided to have a personal quilt show in honor of my 25 years of patchwork and quilting career. Or actually two shows, first in Kangasniemi in February and then in Hankasalmi in March. I feel I owe this to my dear quilting friend Leena and her bringing this up last August when we visited her and her husband in Lappeenranta. 

I'm eagerly preparing everything for the shows and also finishing the bedspread fo my son Arttu and his girlfriend. I'll be back with the finished quilt, hopefully soon - we are heading for Christmas to our older daughter and her husband in Nurmijärvi. Wouldn't it be nice the have the quilt finished by then 👌.

Keep safe an sound amidst the Covid💖









2 kommenttia: