lauantai 3. toukokuuta 2014

Koulutus Saksassa - Training in Germany

Tähän mennessä lienee jo kaikille kirkastunut, että "vuokralaisemme" on maaliskuussa hankkimani tikkauskone HQ 18 Avanté. Ja vuokralaisen sielunelämään tutustuminen tarkoitti tietysti koneen kaksipäiväistä käyttökoulutusta, joka sisältyi hintaan. Ostin koneen Handi Quilterin saksalaiselta jälleenmyyjältä = Baby Lock Deutschland GmbH, jonka toimipaikka on entisen Itä-Saksan puolella pienessä Mühlen kaupungissa. Se puolestaan sijaitsee suunnilleen Leipzigin ja Dresdenin puolivälissä - aikamoinen sattuma, sillä viime kesänä autoilimme noilla tienoilla. Silloin en ollut vielä saksalaisesta maahantuojasta tietoinen, kun en ollut asiaa vielä sen tarkemmin selvittänyt.

Niin, olo on kuin karkkikauppaan rajattoman osto-oikeuden saaneella pikkulapsella. Pitkäaikainen haave on toteutunut, kiitos ajasta ikuisuuteen siirtyneiden vanhempieni, jotka tällä tavoin vielä pilven reunaltakin ilahduttavat lastaan. Käyn välillä kurkistamassa konetta ihan vain varmistuakseni siitä, että siellä se tosiaan on ja pysyy.

Joku kommentoi rikkaudesta, nuoruudesta ja kielitaitoisuudesta: rikas en ole, nuorikaan en enää, mutta kielitaitoa on sentään kertynyt, mikä tämän unelman toteuttamista osaltaan myös auttaa. Elämä puolestaan on jo tähän mennessä opettanut, että haaveensa on syytä toteuttaa heti ensimmäisen tilaisuuden tullen, sillä koskaan ei voi tietää, saako toista mahdollisuutta. Siihen kun vielä lisätään lempilausahdukseni "ihminen oppii kaikkea mitä haluaa", niin ei edes pelota, etteikö tästä jotain tulisi - sitäkin joku kysyi hankinnastani kertoessani.

Ja oppia tuli siis Saksassa kahden päivän ajan erittäin mukavan, ystävällisen ja taitavan opettajan yksityisoppilaana - kiitokset Patricialle! Ja vastaisen varalle on suhteellisen lähellä keskustelukumppani, jolta voi kysyä neuvoa mihin tahansa koneeseen ja tikkaamiseen liittyvään aiheeseen tai ongelmaan liittyen. Tässä kuvia harjoituskappaleesta, johon kokeilimme erilaisia lisä- ja apuvälineitä.

Ympyröitä, ellipsin muotoisten viivaimien kokeilua ja laserin avulla paperilta (pantografilta) kankaalle tikattava malli kuvan alareunassa.

Ympyrä, suoria viivoja, sabluunalla kankaalle merkityn tukiristikon avulla tikattu kukkanen, ympyrämallineen käyttäminen kaarien tikkaamiseen 

Pianon koskettimet viivaimen avulla edestakaistikkauksena

Simpukkareunaviivaimen käyttö


Myös konkreettisia lisäeväitä lähti Saksasta matkaan, ja jotain tulee jälkitoimituksena vielä parin viikon päästä, mm. mikrokahvat, joilla on helpompi tehdä pieniä vapaan tikkauksen kuvioita eli mikrotikkausta.

Viivoitinalusta koneen vapaavarteen, ellipsiviivotinsarja, monitoimiviivotin, ympyräviivainsarja, muutama puola. Alla on koneessa oleva harjoituskappale, jossa viimeiset harjoitukseni ennen matkalle lähtöä.

Baby Lock Deutschland pystyttelee myös omaa nettikauppaa, josta voi ostaa mm. sabluunoita, kaikkia koneen lisälaitteita, viivaimia ja Superior Threadsin tikkauslankoja. Kauppa löytyy täältä, tuotevalikoima ilmeisesti lisääntyy ajan myötä.

*******************

I guess it is by now clear to everybody that the lodger I was referring to in my earlier posts is actually the HQ 18 Avanté machine I purchased in March from a German Retailer Baby Lock Deutschland. And getting to know the lodger better naturally referred to the 2-day training that was included in the machine price. A funny coincidence is that the retailer is located in the area we last summer already visited, that is near Dresden and Leipzig in eastern Germany, a little town called Mühle. At that time I wasn't aware of the fact, as I hadn't seriously begun to locate one as close to Finland as possible.

Yes, I feel like a kid with unlimited funds in candy store: my long-time dream has finally come true, thanks to my deceased parents that still are able to make their child so happy! Every once in a while I just go upstairs and check that the machine really and still is there.

Somebody commented hoping to be rich, young and skilled in languages - I'm not rich, not so young either, but do have language skills that certainly have also helped to make this dream come true. And not being so young any more has also taught me to grab the opportunity as soon as you get it, since you never now if another chance will be offered. Adding to all this my favorite statement "you can learn anything you desire" - I'm not in the least concerned that this wouldn't work, another question that was raised by someone when I told of my acquisition.

So I got trained for two days by a marvellous, friendly and skilled teacher Patricia - first class training as the one and only student from nine to five the first day and nine to two the second one. Stitching on the black fabric were all kinds of tests with rulers and other helpful stuff, like stencils, pounce pads etc. Ruler base with some rulers came home with me, as did some Superior Threads quilting threads. And Baby Lock Deutschland also has a web shop where all HQ stuff, stencils and quilting threads are available.  But what's even more important for me: I have now a someone I can contact with any functional questions and problems or anything at all that is longarm quilting related :)
14 kommenttia:

 1. good luck in your venture - I assume you are quilting for others as a business now?

  VastaaPoista
 2. Ihanaa, että pääset toteutamaan unelmaasi! Eikö joku ole sanonut, että kannattaa olla tarkka siitä, mistä unelmoi, sen voi saadakin! Hienoa jälkeä olet saanut aikaan, karkkikauppavertauksesi kuvastaa varmasti tilannettasi, minä en varmaan tilanteessasi malttaisi poistua koneen vierestä ollenkaan :D

  VastaaPoista
 3. Olen niin ILOINEN, että sait toteuttaa yhden unelmistasi!!!! HURRAA!!! Kauniita tikkauksia olet jo ehtinyt toteuttaa ja näkyvät niin hyvin kuvissasi. Niin ja sitten se "tärkeä" kysymys: teetkö myös tilaustöitä? ;o) IHANAA SUNNUNTAITA!

  VastaaPoista
 4. Hienoa! Asiat näyttävät olevan hallinnassa. Odottelen innolla millaisia taidetikkauksia alat tuottaa. Nuo harjoitukset näyttävät jo mielenkiintoisilta.

  VastaaPoista
 5. Wau. Hyvin näyttää lähtevän yhteistyö käyntiin. Olet ollut taitava tikkaaja tavallisellakin ompelukoneella, joten mielenkiintoista on nähdä, minkälaisia ihanuuksia teet koneellasi. Mahtavaa, kun olet voinut toteuttaa haaveesi.

  VastaaPoista
 6. Liebe Hannele,
  Das hört sich sehr gut an, Du hast bestimmt viel Freude an Deiner Maschine und kannst wunderschöne Sachen machen -
  liebe Grüße
  Hanna

  VastaaPoista
 7. Kiva että olet saanut unelmasi toteutettua:) En osannut ajatella että tässä pitäisi olla rikas ja nuori. Joskus vaan ihmiselle voi tulla tilaisuus jolloin voi haaveensa toteuttaa. Kielitaito on varmasti tärkein asia mitä tuossa tarvitaan ja tietenkin oppimisen halu ja sitä sinulla varmasti on. Minäkin olen käyttänyt samaa lausahdusta kanssasi oppimisesta:) Mukavia hetkiä unelmasi kanssa, aikaa varmasi kuluu että kaikki niksit oppii ja tulee sinuksi koneen kanssa.

  VastaaPoista
 8. Aivan upean lahjan olet hankkinut itsellesi. On hienoa toteuttaa omia toiveita aina, kun siihen on mahdollista. Ja ihminen tosiaankin oppii mitä vain, jos niin haluaa. Tarvitaan vaan lujaa päättäväisyyttä ja palavaa intoa, ja sitähän sinulla tuntuu olevan. Olen iloinen puolestasi. :)

  VastaaPoista
 9. P.S. Vilkaisin linkittämääsi nettikauppaan ja ihastuin ikihyviksi viivaimiin. Niitähän voisi hyödyntää tikkaamisen lisäksi myös tilkkujen leikkaamisessa. Ihan vielä en kuitenkaan tilannut, pitää vähän harkita. :)

  VastaaPoista
 10. Onitteluni unelmasii toteutumisesta, olen kaikkien muiden kanssa niin iloinen puolestasi. Noista harjoitustöistä voi jo aavistella, mitä on tulossa. Nautinnollisia ja tuottoisia hetkiä uuden koneesi kanssa.

  VastaaPoista
 11. Ihanaa että unelmasi on toteutunut! Tikkausharjottelut näyttävät hienoilta. Onneksi olkoon!

  VastaaPoista
 12. Kyllä olisin minäkin kuin karkkikaupassa, jos tuollaisen vekottimen saisin. Totta sanot, kaikki loppujen lopuksi täysin itsestä kiinni. Ja valinnoista. Mutta kyllä on ihana kone ja onnitteluni vielä kerran.

  VastaaPoista