perjantai 10. heinäkuuta 2015

Puutarhan ihme: kassipuu - Garden wonder: bag tree

Meillä on pihalla harvinainen kassipuu, joka on juuri puhjennut kukkaan. Se on siitä erikoinen, että jokainen kukinto on ihan eri näköinen.

 
Ylin kukinnoista on harmaa, laskospintainen peruskassi, jossa on sisällä pari taskua. Sangat on tehty päällystämällä nylon-nauha kassissa käytetyillä kankailla.
 

 
Toinen kukinto on ruskeasävyinen. Siinä ei ole mitään sisustusta, vielä enemmän perusperuskassi siis. Sangat on palmikoitu kankaalla päällystetystä puuvillaisesta pyykkinarusta, jota olen joskus ostanut Karnaluksista.
 

 
Kolmas on vihreäsävyinen, salainen puutarha-nimisistä japanilaisista blokeista käsin ommellen koottu kassi. Sen sangat on tehty samalla puutarhatekniikalla täysvinoon leikatuista ja taitelluista kaitaleista.
 


 
*******************
We have a rare tree species in our garden: bag tree. It has just started blooming and has extraordinary blooms, as each of them looks totally different. The one highest up is grey with folded decorations and basic handles from bag fabrics and nylon straps. There are two small pockets inside the bag.
 
The second one is in brown tones, even more basic in it's construction on the inside. Handles are braided cotton clothesline that is coated with fabric.
 
The third one has secret garden blocks that were sewn together by hand. Handles are made with the same technique from fabric strips cut from bias and folded to bias.
  


9 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen puu. Hienoja kasseja se tuottaa.

  VastaaPoista
 2. Luonto on nykyään aika erikoista, sinulla kasvaa kassipuu joka tuottaa paljon kiinnostavan näköisiä kasseja. Tilkkuilo-bloggarilla on taas pensaita joissa kasvaa kivoja pussukoita. Täytyypä tutkia löytyisikö meidän pihalta jotain tyhtä tuottoisaa ja kaunista:)
  Ps.elokuussa tavataa;)

  VastaaPoista
 3. Kylläpäs kasvaa mukava puu! Niin on mainioita kasseja ja kaikki erilaisia :)

  VastaaPoista
 4. Kivat kukinnot, etenkin tuo, jossa on laskoksia!

  VastaaPoista
 5. Kiva puu, josta taisin saada "oksan alun"... Toivottavasti puuni juurtuu ja alkaa kasvamaan ja tuottamaan kassi-satoa.
  Mietin--pitäiskö lannoittaa ??? Hauskaa kesäääää...

  VastaaPoista
 6. Tuohan on kiva puu, kun se kasseja kasvaa:) Kauniita kukintoja!

  VastaaPoista
 7. Saisiko tuosta puusta siemeniä tai pistokkaita, miten levinneekään? Olen itsekin tehnyt tuon laskoskassin pari vuotta sitten, minusta se on tosi hauska. Keskimmäisestä kassista tykkään kuitenkin eniten.

  VastaaPoista
 8. Ihana puu... kuin suoraan sadusta! Kauniita kasseja se kasvattaa!

  VastaaPoista