maanantai 20. heinäkuuta 2015

Pari harjoitusta - A couple of exercises

Sain vielä lomareissun alkua edeltävänä päivänä päähäni ommella nopeasti muutaman matkatuliaisen. Ensin kyllä oli niin tervan juontia koko homma, että olin jo antaa periksi ja jäädä ostotuliaisten varaan. Mutta kun tuli aika tikata nopsasti kangasrasioiden aihioiden kerrokset yhteen, niin meni sellainen vaihde päälle, ettei sitä pysäyttänyt mikään - ei edes auton pakkaaminen, se sai jäädä seuraavaan aamuun. En ole aikoihin tikannut "pikkukoneella", joten olin kai jo unohtanut, miten kivaa sekin on.

Kangas on Marimekon Kivi, se kyllä jää nyt vähän tikkausten varjoon, mutta siinä oli painovirheitäkin, jotka nyt kyllä hukkuvat tuonne tikkaukseen. Ensimmäinen meni pipertämiseksi, ja jouduin toiseen vaihtamaan langankin, kun pelkäsin ettei ekassa käyttämäni riitä. Olisi varmaan riittänyt, kun suurensin tikkauskokoa, ettei menisi koko iltaa.  Tikkasin näet kaksi kangasneliötä kummallakin mallilla, toinen oli 13x13", toinen 15x15". Valmiit korit ovat vielä kuvaamatta, niissä on tehtävä vielä pientä käsinompelua viimeistelyksi, mutta matkaa kyläpaikkoihin Ruotsissa on onneksi vielä reilusti edessä. 

 
Tämä taitaa olla aika helppo kuva-arvoitus, mutta mistähän kaupungista tämän kuvan tänään nappasin?
**********************
 The first four pictures are of my free-motion quilting exercises - some presents for friends and relatives in Sweden, that we are going to visit during our holiday tour in the following three weeks. I got the idea just the day before our departure, and actually wanted to do something quick and easy. Well easy perhaps but not quick it became as I started to quilt. It was so fun - it's been a while since I have done it with my "small" machine...

The finished fabric boxes still need some hand sewing and after that I will take some pictures - luckily there's still plenty of time to do it before wwwe are so far in Sweden...

The last picture is from a beautiful Finnish town we visited today.

 
 


5 kommenttia:

 1. Tykkään kovasti tuosta tikkausmallista ja langan väristä!
  Olisiko Rauma?

  VastaaPoista
 2. Kaunista tikkausta ja paikka on Rauma:) Hyvää nimipäivää!
  Ps. Paketti lähti vasta tänään.

  VastaaPoista
 3. On ne vaan niin sujuvia koukeroita! Olisin ehdottanut Tampere ja työläismuseon ovelta mutta taisi olla edellisillä oikeaa tietoa.

  VastaaPoista
 4. Hyvää nimipäivää! Kirje lähti matkaan vasta tänään, posti oli eilen lyönyt luukkuunsa kiinni juuri kun sinne ehdin.
  Ehdotan Naantalia!?

  VastaaPoista
 5. Hauska tikkausmalli! Ja nimipäiväonnitteluja näin jälkikäteenkin!

  VastaaPoista