perjantai 21. helmikuuta 2014

Aurifil BOM Helmikuu - Aurifil BOM February

Joku nimetön kyseli Aurifilin tammikuun blokkini kohdalla, mistä malli löytyy. Kirjailin sinne kyllä kommenttiin vastauksen, mutta tänään pyöräytin myös helmikuun blokin, jotta saan tätäkin kautta tiedon halukkaille. Kuvan onnistuin ottamaan taas kerran jotenkin vinosti, tapani mukaan.


Tässä tammi- ja helmikuun blokit yhdessä. Lisäsin toisenkin pinkin kankaan mukaan, kun huomasin, että tuota oranssia on vain fat quarterin verran. Ommellessani törmäsin ongelmaan ison kolmioneliön mittojen kanssa. Mielestäni sitä varten leikattavien neliöiden koko on annettu ohjeessa väärin = liian isoksi. Toinen kolmioneliöistä on siis tarpeeton - tosin minun tapauksessani siitä tuli äkkiä tarpeellinen, kun pienensin sitä ensimmäisellä yrittämällä ihan väärin. Onneksi oli se ylimääräinen, josta sain oikean kokoisen ompelemalla uuden ompeleen paininjalan päähän alkuperäisestä.


Itse löysin ohjeet googlettamalla Aurifil BOM 2014, ja ottamalla siitä ensimmäisen tai toisen hakutuloksen. Mutta tässä kaiken varalta vielä linkki Aurifilin blogiin, jossa ohjeet aina julkaistaan:
http://auribuzz.wordpress.com/category/designers-of-the-month/


Ja tässä vielä erikseen linkki suoraan helmikuun ohjeeseen:
http://auribuzz.files.wordpress.com/2014/01/mothers-day-block-pattern.pdf
Ja tammikuun ohjeeseen:
http://auribuzz.files.wordpress.com/2014/01/instructions-aurifil-chez-claire.pdf


****************************** 
Today I sewed my Aurifil BOM February block - with a small problem as to the large HST. In my opinion the measurement for the square isn't correct, and it has to be trimmed smaller. Only one is needed, but I needed the both, because I first made a mistake with trimming. I added one more fabric as I only have a fat quarter of the orange fabric. It remains to be seen if more fabrics will be needed later on.

Someone anonymous reader had asked where to find the instructions for this BOM , so I added them above. First one takes you to the Aurifil blog where designers of month are published, and in the end of each blog post you can find the link to instructions. I also added direct links to January and February instructions.

4 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää, tykkään tuosta värikkyydestä:)
  Viime vuoden vastaavat BOM:it olivat myös mitoiltaan vähän eri kokoisia, Kun jossakin kohdin käytin mielikuvitusta niin sain ne yhdistettyä toisiinsa.

  VastaaPoista
 2. Näitä on kiva seurata. Peittojen ja blokkien valokuvaamisessa tulee monasti esille kameran linssivääristymä. Sitä ei huomaa maisemia tai ihmisiä kuvatessa. Ongelma on niin yleinen, että monissa kuvankäsittelyohjelmissa on työkaluja sen korjaamiseksi. Ei sitä silti ole aivan helppo korjata. Käsin säätöä.

  VastaaPoista
 3. Raikkaat ja pirteät värit, pidän.
  Olen myös huomannut, että varsinkin blokkeja kuvatessa en saa kuvaa suoraan ja vaikka kuinka yrittää yläreunan pitää suorana kuvattava on vinossa.

  VastaaPoista
 4. Iloiset blokit! Itse olen ryhtynyt kuvaamaan blokkeja teippaamalla ne vaatekomeron oveen silmieni tasolle. Itse saan ainakin vähän suorempia kuvia kuin lattialla kuvatessa.

  VastaaPoista