tiistai 2. lokakuuta 2012

Sampler

Kesäloma oli ja meni, ja niin kävi syyskuullekin. Elämä on riepotellut suuntaan jos toiseenkin, ja blogin ylläpito jäi aivan rempalleen kuten ompelukin. Kaiketi kulunut aika oli jonkinlaista surutyötäkin: Vuodatuksen haaveri ja vanhan blogin surullinen kohtalo veivät vähäisenkin motivaation - tuhkasta nouseminen nyt vain ottaa aikansa.

Syksyn tultua on kansalaisopiston kurssikin taas alkanut, ja neljätoista innokasta opiskelijaa aloitti opastuksellani sampler-työn ompelemisen. Ensimmäistä kertaa opetushistoriani aikana kurssille tulijoita oli myös enemmän kuin kurssin kooksi oli määritelty, mutta kaikki halukkaat otettiin mukaan. Joukossa on vanhoja ja uusia tuttuja, enemmän ja vähemmän ommelleita, tilkkutöihin jo aiemmin hurahtaneita ja hurahdustaan odottelevia. Syksyn aikana seuraamme Rosemary Wilkinsonin kirjan ohjetta ja ompelemme yhdeksästä erilaisesta blokista koostuvan sampler-työn. Kunakin kurssi-iltana valmistuu yksi blokki, yksi syntyy syysloman aikana "kotiläksynä", ja viimeisellä kurssikerralla käymme läpi työn kokoamisen.

Takana on kaksi ensimmäistä blokkia, hirsimökki ja korttitemppu, ja ensi kerralla on vuorossa "Hanhen jäljet". Viime kerralla katselimme oppilaiden valmiita hirsimökkejä, ja on kutkuttavaa nähdä sama malli eri toteuttajiensa omissa väreissä. Jännitys tiivistynee pitkin syksyä, kun työt edistyvät, ja keväällä toivon mukaan näemme näyttelyssä lukuisan määrän samalla mallilla toteutettuja, täysin erilaisia töitä.

Ompelen omaa sampleriani 1-2 blokin etumatkalla kurssin edetessä, joten valmista työtä ei ole ollut mallina näyttää. Teen rinnan kahta työtä, toista ostokankaista, toista itse värjätyistä. Näin minulla on aina illan aluksi näytettävänä valmis blokki, ja toista käytän demoamiseen. Tässä kuva valmiista blokeista (kamera oli taas hukassa eikä puhelimeni pysty tämän parempaan iltavalaistuksessa):
 
Dresdenin lautanen on vuorossa vasta ensi viikolla, mutta viikonloppuna en malttanut olla sitä jo kokeilematta, kun en ole ommellut blokkia koskaan aikaisemmin. Se ei ollut vaikeaa, tarkkuutta vaativaa vain.

*******************
Summer holidays are over, and so is September. Life has put me through a lot during this time, and blogging has suffered - as has my sewing. With blogging I guess it also has been a period of grieving over my old blog and it's sad destiny - it takes time to rise out of ashes.
 
With autumn at hand, I've also given the first quilt lessons. For the first time in my teaching history there were more enthusiasts than the workshop was planned for, but all fourteen were shown green light. This time I'm teaching a sampler quilt according to the pattern from Rosemary Wilkinson's book. I haven't sewn anything finished beforehand, but I am one or two blocks ahead of the students, so I have a finished block to show at the start of each evening. Alongside I sew another one as a demo version, for which I use fabrics that I've dyed myself during the past years.
 
Sofar students have finished the log cabin and the card trick, goose tracks are subject for next Thursday. After that it's time for the Dresden plate, which I couldn't resist finalizing during the weekend, as I've never sewn one before. It was fun and not so complicated, precision is the key for success with it.


6 kommenttia:

 1. Hei Hannele, ehdinkin jo kaivata kivoja bloggauksiasi. Hienoa, että palasit takaisin blogosfääriin.

  VastaaPoista
 2. Kiva taas nähdä kauniita, hyvin ommeltuja blokkeja! Yllä olevat tosi kauniita, kauniit värit:

  VastaaPoista
 3. Hei! Mukavaa, että sinua tapaa taas blogissasi.

  VastaaPoista
 4. Kiva idea tuollainen "teemallinen" kurssi! Samalla oppii monta uutta tilkkumallia,niin helposti kun juuttuu niihin tuttuihin ja turvallisiin...

  VastaaPoista
 5. Ihania sinisen sävyjä! Olisipa kiva nähdä oppilaittesi kaikki erilaiset samplerit.

  VastaaPoista
 6. Et ole Vuodatusmurheinesi yksin! Itseltänikin on ollut into kateissa -ajan lisäksi. Mutta kiva, että palasit. Ja värisilmäsi on yhtä loistava kuin ennenkin!

  VastaaPoista