torstai 5. maaliskuuta 2015

Päivölä kutsuu tikkaajia - Free motion quilters needed

Päivölässä on tarjolla vapaan tikkauksen kurssi 27-29.3.2015. Ilmoittautujia on jo kiitettävästi, mutta vielä muutamaa kaivattaisiin kurssin toteutumiseksi. Tutkaile siis kurssin sisältöä, heitä tikkausestosi nurkkaan ja tule mukaan kartuttamaan tilkkutyökalupakkiasi näilläkin työkaluilla.

Tarvittaessa voit kysellä lisätietoja myös täältä blogini kautta. Koneen tarkistettavilla ominaisuuksilla tarkoitan lähinnä sitä, että ompelukoneesi yksinkertaisesti suostuu tekemään tikkiä joka suuntaan, kun liikutat kangasta itse neulan alla alasyöttäjät käytöstä pois otettuina. Näin varmasti onkin kaikissa tilkkutyöversioisissa ompelukoneissa, peruskoneet voivat joskus olla ongelmallisia - vanha hyvin palvellut Evani oli sellainen: hyväksyi vain liikkeet eteen ja taakse, mutta sivusuuntaan liikuttaessa ei suostunut muodostamaan minkäänlaista ommelta.

Ihan koko kurssiaikaa emme tikkaile, välipalaksi nautimme vähän patalappuja ja pöytäliinoja - niitäkin voi käyttää tikkauksen koekaniineina. Samoin jos sinulla on esim. tikkausta kaipaavia pussukka-aihioita rakennettuna, ne sopivat mainiosti harjoituskappaleiksi. Tai sitten voit tehdä ihan vain kokokankaisia voileipiä: päällikangas-vanu-taustakangas, esim. 30 x 30 cm on oikein hyvän kokoinen harjoituskohde. Eikä kankaiden tarvitse olla lakanakangasta kummempia, vanuksi kelpaa edullinen Eurokankaan polyesteri ja langaksi ihan tavallinen ompelulanka.*********************

Sorry - another post for Finnish quilters only: I'm advertising my free motion quilting course at the end of this month. A couple of participants are needed before the course can be arranged :)

3 kommenttia:

  1. Soutamisen ja huopaamisen jälkeen ilmoittauduin tänä aamuna. Ei kai vaan nyt käy niin, ettei kurssi toteudukaan?

    VastaaPoista
  2. voihan hitsi,työnantaja on päättänyt tarvita minua juuri tuolloin.Toivottavasti kursseja on myös tulevaisuudessa.Mukavia tikkauksia teille kaikille

    VastaaPoista