keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Naamakirjaan sittenkin - Facebook after all

Olin aikanaan päättänyt, että Naamakirjaan en rupea, ei kerta kaikkiaan ole aikaa sille. No, sitten tuli yksi Nurmijärven opiston verkkokoulutus, jonka tiimoilta oli sinne mentävä, mutta hyvin matalalla profiililla ja vain sitä kurssia varten. Pari ihmistä minut sieltä heti bongasi, enkä kehdannut kaveruudesta kieltäytyä. Muutoin en siellä edes vieraillut kurssin päätyttyä viime keväänä.

No, sitten tuli Päivölässä opettaminen kuvioihin mukaan, ja kursseja piti saada mainostettua. Löysin Facebookista sopivan kuuloisen ryhmän, johon heti jäseneksi pääsinkin. Lyhyestä virsi kaunis: en osannut toimia ylläpitäjän toiveiden mukaisesti, enkä saanut häneltä liioin ohjeistusta, miten tulisi toimia, joten loppujen lopuksi minut heitettiin ulos ryhmästä. En tuota jäänyt suremaan, vaan ajattelin, että kun kerran tälle tielle tuli lähdettyä, niin tehdään se sitten kunnolla. Polkaisin pystyyn oman ryhmän! Mukaan kutsuin ne muutamat kaverini, joita tuon edellisen ryhmän aikana olin saanut, tuttuja kaikki täältä blogimaailmasta. Sen jälkeen sana on kiertänyt, ja mukana on tällä hetkellä jo yli neljäkymmentä tilkkuilijaa.

Ryhmäni nimi on Tilkusta asiaa, ja sitä ylläpitää kanssani Kvilttaaja-blogin Milja. Itse asiassa Milja on toistaiseksi ollut monin kerroin aktiivisempi kuin minä itse. Minulla kun nyt juuri keikkaa pukkaa: kevätkurssi Nurmijärvellä päättyy huomenna, Päivölän tikkauskurssi on tulevana viikonloppuna, ja valmistella pitäisi jo kesäkurssiakin, joka alkaa neljän viikon kuluttua. Itsekin ajattelin piipahtaa Jokioisissa kurssilla huhtikuussa. Ja kesäkurssin päätyttyä toukokuussa onkin enää kuukausi Päivölän kesäkurssiin.

Mutta siis pääasia: Facebook-ryhmä Tilkusta asiaa odottaa lisää jäseniä, kaikki tilkkuilusta innostuneet ovat sinne tervetulleita!


This is a short ad for my new Facebook group that is destined for Finnish speaking quilters - sorry!

9 kommenttia:

 1. Voi niin totta! En ollut minäkään aikonut Naamakirjaan osallistua, mutta noinko nyt pitää pyörtää ja tulla mukaan... Ei sillä että osaisin siellä mitään tehdäkään:( Sieltäkö voidaan heittää uloskin??! :)

  VastaaPoista
 2. Olen kai Tilkkuilon kanssa maailman viimeiset mohikaanit, joilla ei ole fb statusta. Milja kertoikin tuosta ryhmästä, mutta en kuulu klubeihin, tosin täytyy miettiä asiaa.

  VastaaPoista
 3. Samanlainen fb-historia sinulla kuin minullakin. Kun yhden kansainvälisen ryhmän tiedotus meni kokonaan fb:iin, niin jouduin antamaan periksi.Minäkin voisin allekirjoittaa postauksesi ensimmäisen kappaleen . Uudelta ryhmältä (siis kaikilta meitä siihen kuuluvilta!) toivon iloista ja kannustavaa otetta. Siinä toisessa ryhmässä en ole uskaltanut tehdä yhtään mitään, kun olen pelännyt ylläpitäjän kipakoita kommenttaja. Mietin jo irrottautumista siitä, mutta hiljaisena "vakoilijana" ihailen kuitenkin ryhmäläisten töitä.

  VastaaPoista
 4. En minäkään ole varsinainen fb-ihminen ollut. Nyt olen tutustunut fb:n ryhmäominaisuuksiin. Siellä on kivoja juttuja, mutta fb on suunniteltu uutisvirtaa varten eikä systemaattisten kokoelmien hallintaan.

  VastaaPoista
 5. Juu, liityn heti! Lueskelen facea säännöllisesti mutta olen laiska kirjoittelija.

  VastaaPoista
 6. Tilkkuilon ja Marlen kanssa samoilla ajatuksilla ollaan täälläkin:)
  Vaikka houkutus on nyt suuri niin vielä en kuitenkaan liity Facebookiin;)

  VastaaPoista
 7. Samat sanat. Päätin monesti, ei ikinä fb:a. Mutta siellähän me näymme olevan samoilla sivustoilla!

  VastaaPoista
 8. Samoja sanoja minultakin, ei ikinä FB:iin, mutta vuosi sukulaiset sai minut sinne houkuteltua. Laitoin juuri pyynnön Tilkusta asiaa -ryhmään ;)

  VastaaPoista
 9. Ei ole mun juttu, mutta niin vain olen ollut naamakirjassa jo aika monta vuotta. Lasten kanssa on oma yksityisryhmä ja lähisuvun kanssa toinen. Sinne tulee mm. terveiset, kun kun joku on piipahtanut tervehtimässä suvun vanhempia.
  Ja oma lukunsa ovat käsityöryhmät - kuulun jo aika moneen ja osasta olen ehtinyt jo kirjautua uloskin.

  VastaaPoista