keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Opiston syksy - Maalaismysteeri

Oppilaat toivoivat keväällä, että syksyn kurssi voisi olla jotain samanlaista kuin kaksi vuotta sitten ompelemamme sampler.


Kun sitten talvella satuin netissä näkemään yhden naisporukan ompelevan yhdessä Maalaismysteeri -nimistä työtä, opetussuunnitelma syntyi kuin itsestään.

Nurmijärven opiston opinto-oppaassa kerrotaan, että syksyn kurssin mallityö on nähtävissä täällä blogissani. Päätin kuitenkin, että mallityöni tulee edistymään samaa vauhtia oppilaiden ompeluiden kanssa, joten omaa valmista työtä ei siis ole vielä näytettäväksi. Hätä ei kuitenkaan ole tämännäköinen, sillä maalaismysteeriä on ommeltu jo ennen meitäkin ja töitä on nähtävissä ainakin seuraavissa blogeissa.

Tilkkululla Tämä on Marittan blogi, hän on mysteerin kimppaompeluidean äiti. Hänen bloginsa oikean reunan tunnisteista löytyy "Maalaismysteeri", jonka takaa löytyvät kaikki hänen postauksensa aiheesta. Hän järjesti blogissaan ryhmän, joka ompeli mysteeriä blokki kerrallaan hänen julkaisemiensa ohjeiden mukaan. Oma työ hänellä on loppusuoralla vasta nyt - niin tuttua: oppilaat saavat työnsä valmiiksi, opettajalla tahtoo kestää kauemmin...

Nämä seuraavat linkit ovat Marittan ompeluryhmän jäseniä, linkit vievät suoraan heidän valmiiden mysteeriensä postauksiin, mutta heidän blogeistaan löytyy kuvia eri blokkien ompeluista ja muutakin kivaa luettavaa:
Tilkkuilo
Tilkuista totta
Neulaa ja Lankaa
Marle

Marlen mysteeri on isompi kuin alkuperäinen malli, hän on lisännyt blokkeja sekä pituus- että leveyssuuntaan. Omina keksintöinä on mm. hauska lammasblokki, tulppaaniblokki ja puitakin on kasvanut tuplasti.

Mallissa ehdotetaan varsin perinteistä puna-kelta-vihreää väritystä, mutta värikartan voi muokata ihan oman makunsa ja mieltymystensä mukaiseksi. Tämän postauksen ensimmäisenä oleva Maisan versio on oiva osoitus luovuudesta värivalinnoissa:Maisan työ
Liitän tähän loppuun Marlen lammasblokin kuvan, jonka otin Marittan ryhmän mysteeritapaamisessa viime keväänä.


***********************
This blog post is published for my autumn class and teaching purposes. It gives an overview to the quilt that students are going to sew by the end of November. I haven't translated the post, but by clicking the links above you can see some quilts from a Finnish quilt-along that took place last winter. That's where I got my teaching idea - my students had proposed a common theme in the same way they sewed a sampler two years ago.

5 kommenttia:

 1. Tälläinen olisi kiva opistolla talven aikan tehdä, kiva idea! Tulisi opeteltua applikointia siinä samalla.

  VastaaPoista
 2. Mielenkiinnolla odotan uusi mysteerejä :) Varmasti tulee kauniita töitä, toivottavasti jokaisesta löytyy jotain "omaa"....

  VastaaPoista
 3. Mielenkiinnolla minäkin odottelen minkälaisia töitä saatte aikaiseksi.

  VastaaPoista
 4. Varmasti tulee ihania töitä. Mielenkiinnolla odotan millaisia niistä tulee :)

  VastaaPoista
 5. Kauniita ja houkutteleva urakka:)

  VastaaPoista