maanantai 9. joulukuuta 2013

Syksyn viimeiset... - Last works...

...oppilastyöt tulevat tässä. Kahdella viimeisellä kurssikerralla "näimme tähtiä" ja lisäksi monilla oli mukanaan aiempien iltojen aiheista valmistuneita juttuja. Kuvien laadussa on toivomisen varaa, kuvasin puhelimellani (ei äly-sellaisella eli aika vaatimattomalla kameralla).

Yksi oppilas ompeli kuusenalusmaton/liinan.

 
Kelttiläisiä pujotuksia ja laskospussukoita.
 


 
Meikkipussi - oppilas selviytyi ompelusta alusta loppuun ihan vain kirjallisen ohjeeni avulla! Kaitalepalat olivat ylijäämiä kesäkurssin vauvanpeitosta - oppilaan ihka ensimmäisestä tilkkutyöstä.
 
 
Toinen oppilas rakenteli joululiinan keskeneräisen sauman tekniikalla Sinellistä mukaan tarttuneista ihastuttavista joulukankaista, kuvassa työ on vielä sen verran kesken, että reunakaitale on kiinnittämättä taakse.
 

Ja niitä tähtiä: yksi oppilaista löysi ja vapautti sisäisen lapsensa vinksin-vonksin-tähtiä ompelemalla. Hän aloitti kyllä säännöllisillä kolmioneliöistä ommelluilla blokeilla, mutta sitten sisäinen lapsi vei voiton, ja vapaamuotoisia tähtiä sinkoili koneesta koko illan!
 
 
Kolmioneliövariaatioista syntyi myös tällainen liina, reunakaitale vielä kiinni taakse, niin valmista on:
 
 
**********************
... from my students this fall. Two last evenings we sewed stars and in the final evening weverybody brought with them their efforts that I had not seen previously. Pictures are not perfect, I had only my not-so-great phone to take them...
 
  
 

6 kommenttia:

 1. Liebe Hannele, Du bist bestimmt eine tolle Lehrerin, Deine Schüler danken es Dir mit ihren schönen Werken -
  liebe Grüße
  Hanna

  VastaaPoista
 2. Hienoja töitä, kiva kun jaat niitä tänne meille muillekin nähtäväksi! Taitavia oppilaita sinulla!

  VastaaPoista
 3. Voi että miten kivoja töitä. Tuo ensimmäinen on tosi taitavasti tehty ja niin nätti.

  VastaaPoista
 4. Sinulla on taitavia ja ahkeria oppilaita. Pyöreä liina oli kaunis, en laittaisi sitä kuusen alle vaan paremmin näytille.

  VastaaPoista
 5. Kauniita töitä olet hyvä ope ja innostava

  VastaaPoista
 6. Mielelläni otan vastaan!!! vekkim(at)gmail.com

  VastaaPoista