perjantai 9. joulukuuta 2016

Niin toisin... - Against all odds...

... menevät asiat joskus, ihan toisin kuin on itse suunnitellut. Kaikki oli valmiina tilkkutöiden opetusta varten perjantaina 30.9., kun ajelin illalla Raumalle. Siellä ehdin olla tuskin puoli tuntia, kun tunsin yhtäkkiä päätäni alkavan särkeä, ja särky voimistui ajoittain lähes sietämättömäksi. Helena-emäntä lähti ostamaan lääkitystä, mutta takaisin tullessaan huomasi oveni olevan kiinni ja ilmeisesti oletti minun jo nukahtaneen - en tiedä, emme ole Helenan kanssa sen jälkeen vielä tavanneet.

Oma aikansa meni, ennen kuin puolen yön aikoihin sain avun, ja minua lähdettiin viemään majapaikastani ensin Poriin ja sitten pääni kuvaamisen jälkeen edelleen Helsingin Meilahteen. Kuvaamisen tuloksena oli havaittu "akuutti ICH 95 x 45 x 40 mm oikealla frontaalisesti", kuten olen sittemmin saanut diagnoosin lukea. Aivoverenvuoto. Kaikki tämä tuli ihan puskista ilman mitään ennakkovaroituksia - jollei niiksi lasketa tilannetta, josta ei olisi ollut enää kohta ulospääsyä ilman tekeillä olleiden töiden siirtoa tulevaisuuteen, ehkä pitkällekin.

Luoja oli minulle kuitenkin tällä kertaa armollinen: toipuminen lähti heti etenemään - ei tullut tilannetta, jossa ensin mentäisiin huonompaan suuntaan ennen parempia uutisia. Toipilasaikani on ollut varsin vauhdikasta, ja minua on kiikutettu Meilahdesta Hyvinkäälle ja sieltä edelleen Röykän kuntoutussairaalaan. Päästyäni viiden ja puolen viikon "sairaalakierteen" jälkeen vihdoin takaisin kotiin ensimmäinen viikko meni pelkästään levätessä ja voimia kerätessä, sillä niin hengästynyt oli oloni kaiken pyörityksen jälkeen.

Erilaisille terapioille on ollut sijansa kuntoutussairaalassa että sen jälkeen. Aktiivisin olen ollut puheterapian osalta, johon tuli vain kahden viikon tauko siirtyessäni sairaalasta kotiin. Koen olevani nimenomaan tässä heikoimmillani, vaikka ulkopuolinen ei välttämättä mitään huomaakaan. Olen kuitenkin itse tietoinen "blokeistani", niin kuin minä niitä kutsun: varsinkin silloin menen helposti mykäksi, jos vaihtoehtoja on paljon. Tyyliin että pitäisi luetella vaikkapa p-kirjaimella alkavia sanoja...

Paljon on siis mahtunut loka-marraskuulle ja sen jälkeenkin. Lopputulema on vielä osin auki, mutta jollei tulossa ole enää pahempia takapakkeja, niin sekin tulee olemaan onnellinen. Syytä ja aihetta on siis yksinomaan kiitollisuuteen.

Koska blogikirjoitus ilman kuvaa on helposti tylsä sellainen, liitän tähän kuvan, jossa mielestäni yhdistyvät sekä kiitollisuus että joulunalusaika.


************************

... and to make the story short: I'm recovering from cerebreal haemorrhage. I'm doing fine and expect to be back in school in February.

Thank God it wasn't as serious as in could have been - I've only some issues regarding speech production, that cause me trouble in certain situations. For an "ousider" they are not noticeable at all, since I can find my way around them, so he won't have a clue.

All is well that ends well, I am confident that this will be the case here as well. To make this post a bit more interesting I'm adding a picture that in my opinion combines my humble gratitude and the fact that life goes on.

12 kommenttia:

 1. Liebe Hannele,
  Deswegen war es so ruhig bei Dir. Ich wünsche Dir von ganzem Herzen alles Gute und hoffe, Du bist bald wieder ganz gesund -
  mit lieben Grüßen
  Hanna

  VastaaPoista
 2. Ensinnäkin toivotan rivakkaa paranemista. Tarinasi on sykähdyttävä. Että pitikin sattua poissa kotoa. Hienoa, että sait tehokkaasti apua.

  VastaaPoista
 3. Voimia vaan toipumiseen. Enkeleitä sinulle!

  VastaaPoista
 4. I am wishing you the best Hannele and so thankful that you are recovery and I hope you continue to recovery until you are as you were

  VastaaPoista
 5. Et uskokaan kuinka monesti olet ollut mielessä:)
  Pikaista parenemista toivoen t.tilkkukurssilainen.

  VastaaPoista
 6. Voi, kun kiva kuulla sinusta:)
  Enkelit olivat matkassa sinulla ja hyvä niin! Toivotan paranemisia ja rauhallista joulunalausaikaa sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
 7. Hienoa lukea kuulumisiasi. Toivon voimia toipumiseen ja valoisampaa huomista. Joulu tulla jolkottaa! t. Taina

  VastaaPoista
 8. Hannele, on ihana kuulla noin hyviä uutisia. Olen iloinen puolestasi, paljon huonomminkin asiat olisivat voineet mennä. Kaikkea hyvää sinulle. Joskus vaan täytyy hyväksyä, että oma persoonallisuus hieman muuttuu, mutta kaikesta muutoksesta huolimatta se olet yhä se sama Hannele <3

  VastaaPoista
 9. Onpa hienoa kuulla, että olet toipumassa hyvää vauhtia ja toivottavasti kuntoutumisesi jatkuu vauhdilla. Kaikkea hyvää sinulle ja rauhallista joulun aikaa.

  VastaaPoista
 10. Voi miten hyvä kuulla että olet niin hyvin toipumassa! Voimia ja kärsivällisyyttä kuntoutumiseen! Rauhallista joulunalusaikaa.

  VastaaPoista
 11. Hei Hannele....ikävää et olet sairastunut mutta todellakin sinulla sinulla on ollut suojelus enkeli mukana.Kiva että olet toipumassa ja toivotan sinulle sekä voimia että paranemista.Älä turhaan kanna huolta vaan kärsivällisyys palkitaan.Rauhallista joulunaikaa sinulle.

  VastaaPoista
 12. Hei Hannele! Toivotan sinulle pikaista toipumista, Hyvaa Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta! x Teje

  VastaaPoista