maanantai 5. tammikuuta 2015

Karkkipussukoita - Candy bags

Monessa blogissa on viime aikoina vilahdellut karkkipapereista ommeltuja pussukoita. Olin joulukarkkien paperit määrännyt taas arkistoitaviksi, ja kun toissa päivänä siirsin arkistoa yläkertaan, päädyinkin silittämään niitä - ja saman tien sommittelemaan pussukkapintoja.

 Arkistoja tuli nyt hyödynnettyä vähän väärästä päästä, kun vanhempiakin papereita olisi ollut vaikka kuinka. Mutta tänä vuonna oli tullut Fazerilta uusia konvehteja, joissa oli herkullisen eri värisiä kääreitä kuin perinteisissä. Siippa niitä urhoollisesti nautti, vaikka maistuivatkin osin vähän "oudoille".

Epätasainen määrä oli eri laatuja laatikossa, tätä vihreää yrttilikööriä ylivoimaisesti eniten - paperin väri toistuu ainakin minun ruudullani todellisimpana tuossa ryhmäkuvassa. Kuin ihmeen kaupalla nuo aaltoraidat natsaavat vetskarin molemmin puolin melkein prikulleen, vaikken sitä tullut sommitellessa edes suunnitelleeksi.


Pinkkiä oli rajallisempi määrä, joten jouduin tekstit vähän sekoittamaan , jotta sain nuo laineet kulkemaan tasaisesti. Ja muutenkin pussukka on pieni, vain yhdeksästä kääreestä kasattu - pari kolme jäi yli, kun niiden kaaret eivät mitenkään istuneet yhteen näiden kanssa.


 Suosikkiväriäni lilaa oli vain muutama kääre, joten niistä sommittelin nämä kaarevat kuviot. Pohjana on Fazerin valkosuklaa-maitosuklaapapereiden kääntöpuolia, kun paraatipuoli on mielestäni vähän pliisu. Hauska yhteensattuma tuo raitakangas, jossa sattui olemaan prikulleen samat värit kuin noissa papereissakin...



Perinteisistä laaduista pussukoihin pääsivät Fazerin Sininen ja Da Capo. Tiesittekö muuten, että Da Capon valmistuksessa käytetään kierrätystä, eli liköörikonvehtien teossa syntyviä tuotteita, jotka eivät ole rakenteeltaan ihan oikeanlaisia? Ja että Da Capo on jo yli satavuotias herkku? Ja Suomen suosituin suklaapatukka?


**************
There have lately been a lot of candy wrapper purses and pouches in various blogs. I had ordered the family to treat Christmas candy wrappers with care and to put them aside into my archives. The day before yesterday I was transferring this archive upstairs to my sewing space - and ended up ironing them and starting to assemble them together. 

I had spotted a new kind of Fazer confectionery with quite different colouring in the wrappers: bright green, pink and lilac - so unlike the traditional ones. (BTW: colours of all the purses are most natural in the first picture!) They tasted a bit "odd" but what wouldn't DH do to support her wife's hobby: he bravely ate most of them :) Large part of them were of some herb flavor with the green wrapper, so there was material for a larger purse. Quite coincidentally the wavy lines meet almost perfectly around the zipper, evethough I hadn't thought of that when laying them out.

From pink there were not so many, so I managed to fit together only nine wrappers - a couple of them were left over, because the wavy pattern just wouldn't match with others. From lilac there were even less, so I used them with other colours and laid a wavy pattern on top of silvery ones that are actually the wrong side of another Fazer brand.

The two last ones are of two very traditional Fazer brands: traditional Fazer Blue milk chocolate and Da Capo - the latter being the most popular chocolate bar in Finland, and an already over 100-year-old delicacy with a recycling idea in it's production. In liqueur confectionary manufacturing certain products come about not having quite the correct structure, and these are utilized when making Da Capo.


15 kommenttia:

  1. Hupaisia. Enpä ole koskaan miettinyt karkkikääreitä. Onko tosiaan niin, että Da Capo olisi Suomen suosituin patukka. Itse en koskaan ole ostanut sellaista. Geisha on enemmän makuuni.

    VastaaPoista
  2. What a great guy your husband was to sacrifice his taste buds for your craft!!! I love all of your little bags.
    By the way, I can't reply to your comment on my blog because you are a 'no-reply' blogger. I'll see if I can find your email somewhere - I know I had it, but it may have been accidentally deleted when I cleaned up. I'm always glad when you come for a visit!

    VastaaPoista
  3. Herkullista sommittelua, tekee heti mieli tutkia, miten karkkipaperit oikein asettuvat. Karkkiakin tekisi mieli, jos ei olisi jouluherkuttelu vielä hyvässä muistissa..

    VastaaPoista
  4. Hallo Hannele,
    Da ist eines schöner als das andere,
    liebe Grüße
    Hanna

    VastaaPoista
  5. Kerrassaan upeita ja herkullisen näköistä.
    Da Capo on minun suosikki suklaa patukka, juuri sopivan pieni makean nälkään.

    VastaaPoista
  6. Herkkuja kaikki:)
    Tiesin DaCapon olevan vanha tuote mutta en sitä mistä se valmistetaan, kiitos tiedosta.
    Selvitin jokin aika sitten miten noita karkkikäärepussukoita valmistetaan mutta en vielä innostunut hommaan, tosin ei meillä ei kääreitäkään mutta piankos niitä saa aikaiseksi jos kova innostus iskee:)

    VastaaPoista
  7. Da Capo on minun herkkuni. Kivoja pussukoita minullakin on yksi tekele meneillään, vetoketju puuttuu.

    VastaaPoista
  8. Waude! Kääreiden kerääminen olikin yksi menneen joulun ihmettelyn aihe pirtillämme =)

    VastaaPoista
  9. Tosi kivoja ovat kaikki, mutta suosikkini on DaCapo-pussukka. Tai sitten pinkki tai... :-)

    VastaaPoista
  10. Tosi hienoja, oikeita namupaloja! Upeasti osuvat laineet kohdilleen.

    VastaaPoista
  11. Siis niin kivoja! Alakoulussa 70-luvun alussa luokkakaverini, joka oli kauppiaan tytär, kertoi tuota Da Capo-juttua (että se tehdään jätesuklaista), mutta silloin sitä pidettiin lähinnä kaupunki (=maalaiskunta)-legendana. Mielenkiintoista, kun juttu tuli postauksessasi uudelleen esiin. Se taitaa siis ollakin ihan totta.

    VastaaPoista
  12. Aivan käsittämättömän upeita! Näin ne tulee kun sen osaa!

    VastaaPoista
  13. Hauskoja! Ihan uusia Fazer kääreitä! Ei auta varmaan muu kun alkaa opetella tykkäämään liköörikarkeista.

    VastaaPoista
  14. On nää vaan niin hauskoja. Ja hyvä excuse syödä suklaata!!

    VastaaPoista