lauantai 4. elokuuta 2012

Patalapputalkoot - Potholder session

Kesäloma alkoi vihdoin - tai siis pidinhän minä jo yhden viikon heinäkuun alussa, mutta nyt alkaa se varsinainen yhteinen loma Siipan kanssa, ja auton nokka kääntyy maanantaiaamuna kohti Naantalia ja sieltä laivalla yli Kapellskäriin. Ruotsin sukulaisten kautta matkaamme kiertämään pohjois-Norjan ja kotimatka sujuu maata pitkin pohjois-Suomesta etelään. Mitään tarkkoja suunnitelmia emme ole tehneet, etenemme niin kuin hyvältä tuntuu, matkailuauto tarjoaa kaikki tarpeelliset mukavuudet silloin kun leirintäalueita ei ole saapuvilla.

Mitä tekemistä tuolla sitten on patalappujen kanssa? No sen verran, että otan pinon mukaani ja "lahjon" niillä vastaantulevia sukulaisiani.  :) Torstai-iltana leikkasin kaiken valmiiksi, perjantai-iltana ompelin ja käänsin ne oikeinpäin ja tänä aamuna tikkasin vielä päällitikkaukset reunoihin. Yritin tehdä mahdollisimman monen värisä, jotta jokaiselle olisi jotain. Tuossa ne nyt ovat pihanurmikolla, edestä ja takaa.

Harjoittelin muuten Picasan käyttöä - se on todella helppoa ja vaivatonta, vaikken sen hienouksia tarkemmin vielä tunnekaan. Se näyttää monimutkaiselta ja sekavalta, mutta yhdestä valikosta löytyi kohta "Julkaise Bloggerissa" ja sitä klikkaamalla molemmat ruudulle putkahti valmis blogikirjoituspohja, jossa kuvat nököttivät valmiina.


 


Summer vacation finally started - well I did have one week in July, but this the "proper" holiday with DH. On Monday morning we will be heading for Naantali with our mobile home, take the boat over to Sweden, visit some relatives there and then drive on towards Norwegian border. We plan to drive up north on the coast, without any detailed plans. We have our home in the car in case there is no camping place to be found. We have to be back in three weeks' time at the latest, and we are going to travel home through northern Finland.

You might as what this has to do with potholders? Well, I'm going to give them as presents to my relatives. :) I cut the fabrics on Thursday evening, sewed them together on Friday evening and finished top stiching them this morning. I tried to cover as many colours as possible to please various tastes.

This blog post is also an exercise on how to use Picasa. Oh, how easy! It looked complicated when I installed it, but then I found a place  in one of the menus where it said "Publish in Blogger". And TA DAA: blog post opened with pictures neatly in it waiting for text to be added!
Posted by Picasa

5 kommenttia:

 1. Hyvää lomaa ja matkaa! Kiva idea nuo patalaput.

  VastaaPoista
 2. Hyvää Lomaa ! Muista myös rentoutua sukuloinnin välissä.

  VastaaPoista
 3. Rentouttavaa lomaa! Toivottavasti mukaan tarttuu PALJON uusia yhteisiä kokemuksia! Ja lahjukset varmasti ovat saajan mieleen ;o)

  VastaaPoista
 4. Mukavaa lomaa! Hienoja lappusia. Vasemman alareunan lappujen kankaasta minulla on ollut joskus keittiön verhot. Näytti niin mukavan tutulle.

  VastaaPoista
 5. Ah, hyvä idea! Patalappujahan voisi tehdä kasan "lahjaloodaan" odottamaan kyläilykutsuja! :o)
  Rentouttavaa lomaa!!

  VastaaPoista