perjantai 10. elokuuta 2012

Pikaisesti Norjasta - Quick post from Norway

Matka on edennyt jo Norjan puolelle, yövymme toista kertaa täällä, ja ensimmäistä leirintäalueella - jossa on langaton verkko. Koska matkaeväänä on Esikoisen miniläppäri ja tänään tuli käytyä Trondheimissa tilkkukaupassa, niin on pakko laittaa tänne ostokset! Norja on kallis maa, niin myös tilkkuiluasioiden osalta, mutta kun kerran tänne asti on tullut, niin täytyyhän sitä jotain shoppaillakin.

Harmaa ja vihreä kangas olivat tarjouksessa, punaiset ostin normaalihintaisina matkakäsityön täydennykseksi. Kuusikulmiopaperit olivat heräteostos, mutta nekin halvempia kuin Saksasta tilatut. Japanilaisen kirjan laskin tulevan samoihin hintoihin kuin Suomessakin, ja siinä riittänee matka"lukemista"...

Sää ei ole meitä toistaiseksi suosinut muutoin kuin pitämällä sateen loitolla sen aikaa, kun kiertelimme kaupungilla. Sen jälkeen on sadetta riittänyt ja taivas on aivan harmaa, pilvet roikkuvat alhaalla vuorten välissä. Mutta loma on kuitenkin aina loma!

**********************
Our holiday journey has already brought us to  Norway and this second night we are staying on a camping place with internet access. As we packed with us a mini laptop that our Firstborn lent to us, and as today I visited a Norwegian quilt shop in Trondheim, I thought it appropriate to make a short blog post of my shopping bag contents. Norway is an expensive country, and patchwork stuff doesn't make any exception, but being here who could resist the opportunity. The grey and the greenish fabrics were on sale, red fabrics I really needed for my traveling patchwork, paper hexagons I took on an impulse and the Japanese book is for bedside "reading".

Sofar we haven't been much spoiled with the weather, only so much that it wasn't raining as we took a self-guided tour around the town. After that is has been raining, either lightly or heavily, and the sky is completely grey with clouds hanging in between the mountains. But vacation is always vacation, anyhow...


lauantai 4. elokuuta 2012

Patalapputalkoot - Potholder session

Kesäloma alkoi vihdoin - tai siis pidinhän minä jo yhden viikon heinäkuun alussa, mutta nyt alkaa se varsinainen yhteinen loma Siipan kanssa, ja auton nokka kääntyy maanantaiaamuna kohti Naantalia ja sieltä laivalla yli Kapellskäriin. Ruotsin sukulaisten kautta matkaamme kiertämään pohjois-Norjan ja kotimatka sujuu maata pitkin pohjois-Suomesta etelään. Mitään tarkkoja suunnitelmia emme ole tehneet, etenemme niin kuin hyvältä tuntuu, matkailuauto tarjoaa kaikki tarpeelliset mukavuudet silloin kun leirintäalueita ei ole saapuvilla.

Mitä tekemistä tuolla sitten on patalappujen kanssa? No sen verran, että otan pinon mukaani ja "lahjon" niillä vastaantulevia sukulaisiani.  :) Torstai-iltana leikkasin kaiken valmiiksi, perjantai-iltana ompelin ja käänsin ne oikeinpäin ja tänä aamuna tikkasin vielä päällitikkaukset reunoihin. Yritin tehdä mahdollisimman monen värisä, jotta jokaiselle olisi jotain. Tuossa ne nyt ovat pihanurmikolla, edestä ja takaa.

Harjoittelin muuten Picasan käyttöä - se on todella helppoa ja vaivatonta, vaikken sen hienouksia tarkemmin vielä tunnekaan. Se näyttää monimutkaiselta ja sekavalta, mutta yhdestä valikosta löytyi kohta "Julkaise Bloggerissa" ja sitä klikkaamalla molemmat ruudulle putkahti valmis blogikirjoituspohja, jossa kuvat nököttivät valmiina.


 


Summer vacation finally started - well I did have one week in July, but this the "proper" holiday with DH. On Monday morning we will be heading for Naantali with our mobile home, take the boat over to Sweden, visit some relatives there and then drive on towards Norwegian border. We plan to drive up north on the coast, without any detailed plans. We have our home in the car in case there is no camping place to be found. We have to be back in three weeks' time at the latest, and we are going to travel home through northern Finland.

You might as what this has to do with potholders? Well, I'm going to give them as presents to my relatives. :) I cut the fabrics on Thursday evening, sewed them together on Friday evening and finished top stiching them this morning. I tried to cover as many colours as possible to please various tastes.

This blog post is also an exercise on how to use Picasa. Oh, how easy! It looked complicated when I installed it, but then I found a place  in one of the menus where it said "Publish in Blogger". And TA DAA: blog post opened with pictures neatly in it waiting for text to be added!
Posted by Picasa

keskiviikko 1. elokuuta 2012

Jotain valmista heinäkuussa - Something finished in July

Meinasipa ihan unohtua "Jotain valmista joka kuukausi" -haaste heinäkuun osalta - siis blogittamatta, ommeltua kyllä tuli, vaikkakin todella minimaalisesti. Olin jossain vaiheessa harjoitellut pikakolmioneliöitä ja jo yhdistellytkin niistä kaksi eri blokkia. Samalla kokeilin niihin koruommelta koneestani - ja törmäsin ongelmaan nurkissa kääntyessäni. Ratkaisin ongelman kummassakin eri tavalla, vaikkei kylläkään kovin siististi. Ehkä blokit siksi jäivätkin vain pyörimään pöydällä. Saamattomuuteni syövereissä järjestelin pöytää ja blokit löydettyäni ajattelin, että ehkä pääsisin vauhtiin niiden viimeistelyn kautta. Valmiiksi ne tulivatkin - mutta saamattomuus jatkuu...Kuvakin on huono, kun Kuopus on vienyt "oikean" kamerani, ja jouduin käyttämään puhelimeni kameraa.I forgot the "Something finished every month" challenge - I mean I forgot to blog about it in July, I did do a minimal effort in sewing. There were some half-square triangles that I had sewn earlier on, probably to demostrate the technique to my students, and then put them into two different blocks together. I also tried some embroidery stiches of my sewing machine, faced problems when turning in corners and figured out two different ways of solving the problem. Either of them wasn't too good, and that's why the blocks remained blocks until I bumped into them when organizing my sewing space. I thought that they might release my sewing block and sewed them into two mug rugs, but further inspiration still seems to be missing... The photograph isn't too brilliant either, since our Lastborn has borrowed my camera and I had to manage with my mobile phone.